Известие

Collapse
No announcement yet.

Стартера не върти.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стартера не върти.

Значи. Преди 2 седмици паля си колата да отида до бутката да си взема цигари. Всичко точно запали тръгнах отидох. Качвам се от бутката пак в колата да се прибера и ХОП не иска да върти стартера. Пробвах прозорците смъкват се таблото свети всичко точно. Бутнаха ме едни момчета и се прибрах. Сложих акумулатора "Gigawatt G53R" да се зарежда на някакво старо зарядно "казаха , че работи уж" И гледам стрелката седи на 0 "ампераще да е" не е мръднала цяла нощ. Пробвах го тази сутрин пак свети таблото а/у но не пали. Сега пак е на зарядното но смених контактите , защото снощи беше на този на терасата на който му няма много доверие .

Не знам дали е от акумулатора или пък от нещо друго. Идеи ?
    Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Първоначално публикувано от SilentlyLoud Покажи съобщение
    Значи. Преди 2 седмици паля си колата да отида до бутката да си взема цигари. Всичко точно запали тръгнах отидох. Качвам се от бутката пак в колата да се прибера и ХОП не иска да върти стартера. Пробвах прозорците смъкват се таблото свети всичко точно. Бутнаха ме едни момчета и се прибрах. Сложих акумулатора "Gigawatt G53R" да се зарежда на някакво старо зарядно "казаха , че работи уж" И гледам стрелката седи на 0 "ампераще да е" не е мръднала цяла нощ. Пробвах го тази сутрин пак свети таблото а/у но не пали. Сега пак е на зарядното но смених контактите , защото снощи беше на този на терасата на който му няма много доверие .

Не знам дали е от акумулатора или пък от нещо друго. Идеи ?
    Пробвай с друг акумулатор. Аз имах такъв проблем с 45-цата след един от големите дъждове. Моя е Exide Excell и по същия начин се държеше. Карана е колата, паркирана, след два дена все едно е паднал акумулатора. Зарядното вика, че всичко е на 6, а като врътнеш ключа и йок стартер. След няколко опита почнало да свети по-слабо и таблото. Подадох ток от 56-цата, запали, поработи и после като я спрях пак "няма никой". В крайна сметка се оказа че една от клетките на акумулатора се е прецакала. Смениха ми го по гаранция и в момента всичко е наред.
    145, 1.6 boxer
    156, 2.4 JTD - ex
    Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Ами нали ти казвам сега пак е на зарядното и стрелката е на 0 . Не знам дали това е добре или не. Но ако до към 6 часа като го сложа пак не запали. Ще звънна в магазина от където го взех , защото и моя е гаранционен и , ще видим дали можем да направим една размяна.
      Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

А този стартер къде се намира да взема да му ударя 1-2 чука да видим дали , ще се събуди ?
        Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

Преди да удряш с чук, почисти му клемите на този стартер и пробвай да запалиш.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
          Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
          Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
          Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
            Преди да удряш с чук, почисти му клемите на този стартер и пробвай да запалиш.
            Клеми на стартера? Какво представляват тези работи.
            Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

Кабелите на стартера, колега! Там, където са закрепени за самия стартер! При мен бяха окислили, не даваха добър контакт и колата не палеше. Зачистих ги и всичко е ок сега.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
              Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
              Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
              Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Ами нали ти казвам сега пак е на зарядното и стрелката е на 0 . Не знам дали това е добре или не. Но ако до към 6 часа като го сложа пак не запали. Ще звънна в магазина от където го взех , защото и моя е гаранционен и , ще видим дали можем да направим една размяна.
                Забравих да напиша, че и при мене зарядното даваше, че акумулатора е пълен. А и индикатора на самия акумулатор("окото") си беше зелен...
                145, 1.6 boxer
                156, 2.4 JTD - ex
                Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
                  Кабелите на стартера, колега! Там, където са закрепени за самия стартер! При мен бяха окислили, не даваха добър контакт и колата не палеше. Зачистих ги и всичко е ок сега.
                  То хубаво , но този стартер като не знам на какво прилича . ще ми е трудно да го огледам ^^

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                  Забравих да напиша, че и при мене зарядното даваше, че акумулатора е пълен. А и индикатора на самия акумулатор("окото") си беше зелен...
                  И при мене така. На зарядното отчита , че всичко е 6.
                  Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

То хубаво , но този стартер като не знам на какво прилича . ще ми е трудно да го огледам
                    По-добре не пипай и потърси някой, който е виждал кола
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ако е "пробила" някоя клетка акумулатора мисля, че се държи точно по-този начин. Не може да завърти, но иначе си захранва нормално по-малките консуматори. Пробвай с друг акумулатор, иначе във всеки специализиран магазин за акумулатори би трябвало да имат товарна вилка за проба.
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

Дори и пробила клетка да има поне ще чукне,ще направи някакъв опит,но след като завъртиш ключа и няма промяна в осветлението на таблото знай,че стартера си е заминал! Казвам ти го от опит от преди две седмици,спрях колата след 30мин.,вече ме бутаха за да запаля,първото нещо което направих е да купя нов акумолатор,но уви стартера е аут,защото като го свалихме първо го пробвахме на акумолатора но без резултат,и сега съм с друг стартер и си свиркам
                        sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

Колега, намери ли причината за проблема?
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Малко ъпдейт. Не съм ходил до ден днешен никъде , пари нямам да я правя. Днес обаче ми се наложи спешно бутнахме я запали си. Като я паркирах пак отстрани на блока. Пак си запали 2 пъти без проблем. Искам да разбера къде е този стартер и на какво прилича , че ако отида някъде и пак не запали да се пробвам да я чукна .
                            Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

Още 1 ъпдейт. Днес сутринта слязох да я пробвам и пак не завъртя. А като я паркирах онзи ден си палеше. Странни работи стават мхм.
                              Алфа Ромео 145 1.4 90кс

Comment

Working...
                              X